Hyperacusis

Hyperacusis

Hyperacusis is Grieks voor: ik hoor teveel

Als geluid steeds te hard overkomt en u zich het liefst wilt beschermen of terugtrekken, dan kan het zijn dat u last heeft van hyperacusis. Hakken tikken niet meer prettig op het parket, u had altijd last van het bordkrijtje maar nu zijn er veel meer geluiden of alles is eigenlijk te hard.

We hebben allemaal een geluidstolerantiegrens. Harde geluiden komen boven deze grens en zijn pijnlijk. Als de geluidstolerantiegrens is gezakt kunnen normale geluiden al te hard zijn.

Onze locaties

Vind hier waar wij ons bevinden.

Annemiek‘s Hoorstudio Arnhem
Bakenbergseweg 72
6814 HG Arnhem
026-3511612
Annemiek’s Hoorstudio Doetinchem
de Veentjes 5
7001 DL Doetinchem
0314-360560 Afspraak maken

Anti-hyperacusis programma:

8-10
weken

Dagelijks
45-90 min.

icon-ear

Dagelijks 15-30 min.
klanktherapie

Wat is er aan de hand?

De oren van mensen met hyperacusis hebben een beperking in hun zogenaamd ‘dynamisch bereik’. Het dynamisch bereik is het vermogen van onze oren om zich snel aan te passen aan wisselende geluidssterkten. Snelle veranderingen in geluid kunnen door mensen die overgevoelig zijn voor geluid moeilijk worden verwerkt, waardoor de geluiden niet worden gedempt en te luid of te scherp binnenkomen. (bron:http://www.kno.nl/index.php/patienten-informatie/oor/hyperacusis/)

De oorzaak van hyperacusis is niet bekend, wel is het belangrijk dat er altijd door huisarts, KNO-arts en Audiologisch centrum gekeken wordt of er geen medische oorzaken aan ten grondslag liggen. Helaas wordt in de meeste situaties geen concrete medische oorzaak gevonden. Leren leven met hyperacusis is een hele opgave als zelfs het ritselen van de krant te luidruchtig is. Er zijn trainingen om hyperacusis weer leefbaar te maken:

  • Het anti-Hyperacusis programma: hier worden middels een evenwichtige stimulatie en ontspanning de hersenen getraind;
  • Als er gehoorverlies is wordt er vaak gebruik gemaakt van een hoortoestel. Dit hoortoestel wordt dan langzaam harder gezet om zo te wennen aan geluid, dit is vaak een lang proces.
Annemiek's Hoorstudio

Coobs, 76

Omdat ik goed naar Annemiek'”s Hoorstudio heb geluisterd,kan ik nu weer beter horen!

De Anti-Hyperacusis training van uw hyperacusis specialist

Erwin Lobato

Hallo, ik ben Erwin Lobato. Ik ben audicien en mede-eigenaar van Annemiek’s Hoorstudio. Het bieden van deze hoge kwaliteit en service is de voornaamste reden dat wij gestart zijn met onze eigen hoorstudio. Wij verzekeren dat wij er alles aan doen om een passende oplossing te bieden voor uw hoorprobleem.

Annemiek de Rooij

Goedendag, mijn naam is Annemiek de Rooij. Ik ben audicien en mede-eigenaar van Annemiek’s Hoorstudio. Met mijn meer dan 30 jaar ervaring als audicien geef ik graag een passend hoor advies, zodat u als klant tevreden bent over de hooroplossing en natuurlijk onze service.

Waarom annemieks hoorstudio?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Gekwalificeerd audicien
  • Hoge kwaliteit en service
  • Passend hoor advies
waarom-annemiek
waarom-erwin