Soorten

Soorten hoortoestellen

Wij helpen u om de beste keuze te maken.

Hoortoestellen en gehoorapparaten kunnen de oplossing zijn voor uw hoorprobleem. Er zijn verschillende soorten hoortoestellen. Wanneer u het juiste hoortoestel met behulp van Annemiek’s Hoorstudio heeft gevonden is het belangrijk dat u deze schoonmaakt en onderhoudt.

Er zijn verschillende soorten hoortoestellen. Vaak wordt het onderscheid gemaakt tussen vier soorten gehoorapparaten:

  • Completely In the Channel (CIC)
  • In het Oor (IHO)
  • Achter het Oor (AHO)
  • Kasttoestellen

De verschillen tussen de hoortoestellen zijn vooral gebaseerd op de grootte van het hoortoestel, grootte van de batterij en de versterking die het hoortoestel kan geven. In regel geldt hoe krachtiger het hoortoestel, hoe groter de batterij en hoe groter het hoortoestel. Dit betekent dus dat wanneer u maar een kleine versterking nodig heeft, u een kleiner hoortoestel krijgt aangeboden. Tegenwoordig wordt er vooral gebruik gemaakt van hoortoestellen achter het oor, in het oor of die geheel in het oorkanaal worden geplaatst. Kasttoestellen worden nog maar zelden gebruikt.

Onze locaties

Vind hier waar wij ons bevinden.

Annemiek‘s Hoorstudio Arnhem
Bakenbergseweg 72
6814 HG Arnhem
026-3511612
Annemiek’s Hoorstudio Doetinchem
de Veentjes 5
7001 DL Doetinchem
0314-360560 Afspraak maken

Hoortoestellen kunnen ook verdeeld worden in analoge en digitale hoortoestellen. Tegenwoordig zijn bijna alle hoortoestellen digitaal. Da analoge hoortoestellen worden vervangen door de goedkopere digitale hoortoestellen. Deze digitale hoortoestellen klinken over het algemeen vriendelijker dan de oude analoge gehoorapparaten.Annemiek’s Hoorstudio biedt alle soorten hoortoestellen en gehoorapparaten aan. In het adviesgesprek bij ons in de winkel gaan we proberen te achterhalen in welke situaties u moeite heeft met horen. Zo kunnen we uw hoorprobleem goed in beeld brengen. Daarna kunnen we samen bekijken wat voor soort hoortoestel het beste aansluit bij uw hoorprobleem en uw wensen.