Batterijen

Hoortoestel Batterijen

Een goede batterij bespaart later kosten.

In een hoortoestel moeten batterijen worden geplaatst. Er zijn in het totaal vier soorten. Er zijn verschillende afmetingen. Van klein naar groot hebben de batterijen de volgende typenummers en kleuren: 10 (geel), 312 (bruin), 13 (oranje) en 675 (blauw).

Niet alle batterijen zijn te plaatsen in alle soorten hoortoestellen. Zo werkt de Completely In the Channel (CIC) met een 10 batterij. Het hoortoestel dat in het oor wordt geplaatst (IHO) werkt met een 10 of 312 batterij, het toestel achter het oor (AHO) met een 13 of 675 batterij en kasttoestellen met een penlight batterij. Hoe groter de batterij des te langer gaat hij mee. Nadeel hoortoestel wordt dan ook groter.

Er zijn ook hoortoestellen met accu. De duur dat die goed werken varieert. Het is dus verstandig om bij aanschaf van een hoortoestel de voor en nadelen van accu mee te nemen in uw keuze. De praktijk leert dat batterijen langer mee gaan en daar door pastiche zijn.

Kwaliteit van batterijen verschilt veel. Let op het volgende bij aanschaf:

  • vormgeving is belangrijk (platte kant echt helemaal vlak)
  • Het aantal mAh uur dat in de batterij zit bepaald hoe lang hij mee gaat.
  • Een hoortoestel batterij is van zink lucht gemaakt om lang de maximale energie af te geven, wat nodig is voor de moderne hoortoestellen.

Voor het kiezen van de juiste maat batterij speelt mee of u zelf moeite heeft met batterijen verwisselen en of u het een probleem vindt om regelmatig de batterij te verwisselen. Daarnaast speelt ook de mate van versterking waarvoor het gehoorapparaat moet zorgen een rol. Het is verstandig om een grotere batterij te nemen wanneer u een grote versterking van uw gehoor nodig heeft. Annemiek’s Hoorstudio helpt u met het kiezen voor het juiste hoortoestel met de juiste batterijen.

Onze locaties

Vind hier waar wij ons bevinden.

Annemiek‘s Hoorstudio Arnhem
Bakenbergseweg 72
6814 HG Arnhem
026-3511612
Annemiek’s Hoorstudio Doetinchem
de Veentjes 5
7001 DL Doetinchem
0314-360560 Afspraak maken
13_Rayovac_Extra_advanced_gehoor_batterij312_Rayovac_Extra_advanced_P312_gehoor_batterij