Hoortoestellen

Hoortoestellen

Bij Annemiek’s Hoorstudio nemen we tijd voor uitleg.

Hoortoestellen en gehoorapparaten kunnen de oplossing zijn voor uw hoorprobleem. Er zijn verschillende soorten hoortoestellen. Wanneer u het juiste hoortoestel met behulp van Annemiek’s Hoorstudio heeft gevonden is het belangrijk dat u deze schoonmaakt en onderhoudt.

  • Completely In the Channel (CIC)
  • In het Oor (IHO)
  • Achter het Oor (AHO)

De verschillen tussen de hoortoestellen zijn vooral gebaseerd op de grootte van het hoortoestel, grootte van de batterij en de versterking die het hoortoestel kan geven. In regel geldt hoe krachtiger het hoortoestel, hoe groter de batterij en hoe groter het hoortoestel. Dit betekent dus dat wanneer u maar een kleine versterking nodig heeft, u een kleiner hoortoestel krijgt aangeboden. Tegenwoordig wordt er vooral gebruik gemaakt van hoortoestellen achter het oor, in het oor of die geheel in het oorkanaal worden geplaatst.

Onze locaties

Vind hier waar wij ons bevinden.

Annemiek‘s Hoorstudio Arnhem
Bakenbergseweg 72
6814 HG Arnhem
026-3511612
Annemiek’s Hoorstudio Doetinchem
de Veentjes 5
7001 DL Doetinchem
0314-360560 Afspraak maken

Tegenwoordig zijn alle hoortoestellen digitaal. De analoge hoortoestellen zijn vervangen door de digitale hoortoestellen. Deze digitale hoortoestellen klinken over het algemeen vriendelijker dan de oude analoge gehoorapparaten. Annemiek’s Hoorstudio biedt alle soorten hoortoestellen en gehoorapparaten aan. In het adviesgesprek bij ons in de winkel gaan we proberen te achterhalen in welke situaties u moeite heeft met horen. Zo kunnen we uw hoorprobleem goed in beeld brengen. Daarna kunnen we samen bekijken wat voor soort hoortoestel het beste aansluit bij uw hoorprobleem en uw wensen.

Annemiek's Hoorstudio

Joanne, 23

Door de praktische adviezen en het finetunen van mijn hoorapparaten kan ik mijn colleges beter volgen.

De werking van het hoortoestel.

Een hoortoestel bestaat uit een hoorcomputer en een batterij en de microfoon en telefoon.

De computer in het hoortoestel

De computer in het hoortoestel is de basis voor een goed werkend gehoorapparaat. De hoorcomputer kan naast de basisfunctie met verschillende functies worden uitgebreid:

  • Het filteren van achtergrondlawaai (bijvoorbeeld het geluid van een stofzuiger)
  • Het inbouwen van een richtinggevoelige microfoon gericht op de spraak waardoor communicatie beter mogelijk is.
  • Het filteren van windgeruis
  • Het versterken van spraak van voren in geroezemoes voor betere communicatie.
  • Het versterken van muziek.

Ten slotte hebben de meeste hoorcomputers meer dan een kanaal. Deze kanalen zorgen er voor dat het hoortoestel betere en uitgebreidere mogelijkheden heeft om het geluid af te stemmen op het gehoorverlies. Meer kanalen in de hoorcomputer zorgen ervoor dat we beter de hoorcurve kunnen volgen. Annemiek’s Hoorstudio kan daardoor beter het toestel op uw hoorprobleem en uw wensen afstellen.

Batterijen voor hoortoestellen

In een hoortoestel moeten batterijen worden geplaatst. Er zijn in het totaal vier soorten batterijen. De batterijen hebben verschillende afmetingen. Van klein naar groot hebben de batterijen de volgende typenummers en kleuren: 10 (geel), 312 (bruin), 13 (oranje) en 675 (blauw).

Niet alle batterijen zijn te plaatsen in alle soorten hoortoestellen. Zo werkt de Completely In the Channel (CIC) met een 10 batterij. Het hoortoestel dat in het oor wordt geplaatst (IHO) werkt met een 10 of 312 batterij, het toestel achter het oor (AHO) met een 312, 13 en 675 batterij .312_Rayovac_Extra_advanced_P312_gehoor_batterij13_Rayovac_Extra_advanced_gehoor_batterij

Voor het kiezen van de juiste maat batterij speelt mee of u zelf moeite heeft met batterijen verwisselen en of u het een probleem vindt om regelmatig de batterij te verwisselen. Daarnaast speelt ook de mate van versterking waarvoor het gehoorapparaat moet zorgen een rol. Het is verstandig om een grotere batterij te nemen wanneer u een grote versterking van uw gehoor nodig heeft. Annemiek’s Hoorstudio helpt u met het kiezen voor het juiste hoortoestel met de juiste batterijen.

(let op schadelijk bij inslikken).

 

 

 

 

 

Het onderhoud en schoonmaken van hoortoestellen

Het onderhouden en schoonmaken van hoortoestellen, oorstukjes en gehoorbescherming is erg belangrijk. Natuurlijk wilt u dat uw hoorhulpmiddel niet vol met bacteriën zit. Deze bacteriën veroorzaken vaak klachten als jeuk en irritatie. Door het hoorhulpmiddel regelmatig en goed te reinigen worden deze problemen voorkomen. Daarnaast blijkt dat door het gebruik van speciale droogsystemen een hoortoestel minder vaak gerepareerd hoeft te worden. Ook behoudt een goed onderhouden en droog hoortoestel de geluidskwaliteit zodat er geen veranderingen zijn tussen het hoortoestel nu en de dag dat u het hoortoestel heeft aangeschaft. Verleng de levensduur van uw hoortoestel door het regelmatig schoonmaken en drogen met de juiste middelen.

Annemiek’s Hoorstudio adviseert u graag over de onderhoudsmiddelen die voor uw hooroplossing van toepassing zijn.