Gehoortraining

Gehoortraining

Wij laten u beter verstaan in gezelschap.

Als uw oren minder gaan werken dan is het verstaan in rumoer zeker moeilijker. Dit is de meest gehoorde klacht. De Seiyo therapie kan hierbij helpen. Of u nu hoortoestellen gebruikt of niet.

Horen bestaat uit veel aspecten, het waarnemen van geluid is er een van. Geluid waarnemen bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Onderscheidend horen.
  • Luidheid ervaring.
  • Ruimtelijk horen.
  • Het centrale geheugen.

De SEIYO gehoortraining zou dan uitkomst kunnen bieden.

We stellen dat niet alleen hoorverlies de oorzaak is van moeilijk verstaan in rumoer. Wat er na de hersenen gebeurd met geluid is net zo belangrijk. De SEIYO Gehoortraining kan daar wat voor u betekenen. Met de SEIYO gehoortraining wordt het gehoorcentrum gestimuleerd, om zo er voor te zorgen dat het horen en de concentratie beter worden. Waardoor het verstaan minder inspannend wordt en dus makkelijker. De hersenen leren om sneller spraak te herkennen, wat lijdt tot betere spraakverstaanbaarheid in een lawaaierige omgeving en meer plezier in het horen.

Onze locaties

Vind hier waar wij ons bevinden.

Annemiek‘s Hoorstudio Arnhem
Lawick van Pabststraat 209
6814 HG Arnhem
026-3511612
Annemiek’s Hoorstudio Doetinchem
de Veentjes 5
7001 DL Doetinchem
0314-360560 Afspraak maken
AH_0032

Anneke, 52

Dankzij de goede adviezen en de fijne begeleiding, Functioneer ik nu beter.

Hoortraining

Wij testen of u kandidaat bent voor SEIYO hoortraining.

Voor wie is de gehoortraining geschikt:

  • Als u hinder heeft van gehoor ontwenning.
  • Hyperacusis (als gevolg van lawaai- of knaltrauma).
  • Burn-out Syndroom ( of wel genoemd managers disease).
  • Ménière.
  • Stress .
  • Auditieve verwerkings- en waarneming stoornissen.

Maar ook in kleinere groepen tot een man of vier kan al genoeg rumoer zijn om niet meer prettig te verstaan. Ook voor het beter kunnen verstaan in kleinere groepen kan de SEIYO hoortraining een uitkomst bieden.

De trainingen duren 6 tot max 8 weken. De training gebeurt grotendeels thuis, u hoeft dus niet elke dag naar de therapeut toe om oefeningen te doen. U doet alle trainingen op uw gemak, in uw eigen omgeving. Een keer in de week heeft u een afspraak bij uw hoor therapeut. Deze zal met u de voortgang meten en u intensief begeleiden. Zodat, als er vragen zijn, of er gaat iets niet zoals het hoort, de hoor therapeut hier meteen op kan inspringen. De SEIYO gehoortraining helpt u om makkelijker te verstaan in rumoer. Een mooi neven effect kan zijn dat u zich minder hoeft in te spannen om te verstaan.

AH_0220