Motor

Gehoorbescherming Motor- en Cabriorijders.

Voor motor- en Cabriorijders de bescherming nodig.

Gehoorbescherming zou bij je rijbewijs geleverd moeten worden. Motorrijders denken vaak dat de gehoorbescherming voor motorrijders bedoeld is om het oor te beschermen tegen het geluid van de motor. Echter is dit niet de reden waarom motorrijders gehoorbescherming moeten dragen. De oorzaak voor gehoorproblemen bij motorrijders komt namelijk door het suizen van de wind. Ook bestuurders van een cabriolet hebben last van dit windgeruis. Cabriolet rijders zijn zich vaak nog minder bewust van de risico’s voor hun oren.

Onze locaties

Vind hier waar wij ons bevinden.

Annemiek‘s Hoorstudio Arnhem
Bakenbergseweg 72
6814 HG Arnhem
026-3511612
Annemiek’s Hoorstudio Doetinchem
de Veentjes 5
7001 DL Doetinchem
0314-360560 Afspraak maken
AH_0026

Ilse , 36

Gehoorbescherming gaat elke dag in op de motor.

Gehoorbescherming voor Motor of Cabrio.

Gehoorbescherming altijd meenemen is het advies van Annemiek’s Hoorstudio

Er is bekend dat oren die 10 minuten blootstaan aan windgeruis dat bij 120 kilometer per uur hoort, al voldoende is om de eerste gehoorschade te veroorzaken.

Het is belangrijk oren te beschermen tegen dit geluid. Langdurig blootstaan aan te veel geluid veroorzaakt schade aan het oor. Beschermen doe je door bijvoorbeeld maat gemaakte gehoorbescherming. Daarin zitten speciale filters. Hierdoor worden de oren goed beschermd tegen het windgeruis.

De gehoorbeschermers voor motorrijders hebben daarnaast een speciale pasvorm zodat er geen druk op de oren ontstaat als een helm wordt gedragen. Ze kunnen ook aangepast worden zodat ze als monitor dienst kunnen doen om communicatie op de motor mogelijk te maken.

Een voordeel van de gehoorbescherming tegen windgeruis is dat de oren niet oververmoeid raken. Zowel motorrijders als bestuurders van een cabriolet geven aan dat een rit met gehoorbescherming minder vermoeiend is, dan een rit zonder gehoorbescherming.

Annemiek’s Hoorstudio wil dat de gehoorbescherming die u aanschaft past bij uw oor. Goede gehoorbescherming wordt dus op maat gemaakt. Zo past de gehoorbescherming precies in het oor. Hierdoor zit deze comfortabel en veroorzaakt geen drukplekken. Annemiek’s Hoorstudio levert alle merken gehoorbescherming waaronder Audiform , ACS, Alpine, Exinore en Filterz.

AH_0220